KONINKLIJKE GOYER LEVERT NUL PUNTEN OP

RIJK VAN NIJMEGEN ZEGEVIERT MET 13-5

NIEUWE LEIDER ADELAARSKLASSEMENT

Heel soms is verliezen niet zo erg. Op Kerkdriel is dat natuurlijk een regelrechte ramp, maar op de Goyer valt dat reuze mee. Genieten van een majestueuze drivingrange, spelen op een fraaie baan in zon en wind en een gastvrij ontvangend team, ondersteund door een perfecte catering. Zoals één van de gasten opmerkte: "De greens liggen er als een matras bij. Maar dat verwacht je ook bij de Goyer." Lijkt wel of het resultaat van de wedstrijd dan minder van belang is.

Dat is maar goed ook, want de lunchstand bedroeg 1-5 in het voordeel van de Nijmeegse. Alleen het nieuwe duo Bart-Hans wist een heel fraai punt binnen te halen, mede dankzij De Chip van de Eeuw. Als U in de gelegenheid bent kunt U gerust de betrokkenen vragen hoe die ging. Zij zullen graag bereid zijn nadere uitleg te geven.

Na de ravitaillering was het vechten tegen de bierkaai. Dat ondervond b.v. Rob V. in de eerste flight. Zijn engelse tegenstander, slechts gehinderd door een handicap van 1 (zegge één) bleek ook nog eens oud bondscoach van het nederlands ijshockeyteam te zijn. Robs sterkste wapen -de geestelijke bodycheck- was daardoor kansloos.

Henny daarentegen was uiterst succesvol: bij de turn 7 up, om uiteindelijk met een fraaie 4&2 binnen te komen. Ook de doorkomst van Everard met 4 up gaf ons hoop. Zou er dan toch nog een stunt mogelijk zijn? Helaas, ijdele droom, op de 18-de ging hij toch nog kopje onder met 1 down. De uitslagen van Bart en Rob B. doen vermoeden dat zij al vroeg aan de borrel konden beginnen. Uw verslaggever liep toen nog in de baan, dus kan hij U over de details niet berichten.

Wel een ooggetuige verslag van de strijd tussen Simba en zijn nijmeegse collega-captain. Na 8 3 up voor ons leeuwtje, na 14 1 down, na 16 a.s. Vervolgens hole 17 speels over 4 en 18 spelen en tenslotte op 18 genadeloos toeslaan: winst met 1 up.

Eindstand derhalve 5-13. Hieronder een eerste update van de stand in poule P 11:

1
 Goyer 1
P WP + 0 - PP+ PP-
2 4 2 0 0 24 12
 
2
 Rijk van Nijmegen 1
P WP + 0 - PP+ PP-
2 4 2 0 0 24 12
 
3
 Anderstein 1
P WP + 0 - PP+ PP-
3 4 2 0 1 37 17
 
4
 Rosendaelsche 2
P WP + 0 - PP+ PP-
2 0 0 0 2 13 23
 
5
 Amelisweerd 1
P WP + 0 - PP+ PP-
3 0 0 0 3 10 44

Ondanks de druktechnische storing zal de situatie U duidelijk zijn. Volgende week zijn we gastheer om de week erna de strijd aan te gaan met de Rosendaelsche: op Anderstein 6 mei 11.00 uur eerste afslag. We verwachten veel publiek. Volgens informatie van Anderstein zijn er op dit moment nog wel wat kaarten verkrijgbaar. We beloven U zoals gebruikelijk weer veel spectakel.

 

HISTORISCH RESULTAAT IN TWEEDE MATCH

De tweede wedstrijd van het seizoen 2022 speelde zich af op de Groesbeekse baan van het Rijk van Nijmegen, op driverlengte ten zuiden van de Heilig Land Stichting gelegen. Tegenstander onze provinciegenoten van Anderstein. 

Nog nooit in de zo rijke geschiedenis behaalden de Senior Lions zo'n aansprekend resultaat. In het roemruchte seizoen 2012 herinneren wij ons nog scores van 1-17 en 2-16 maar de uitslag van deze dag komt bovenaan op alle recordlijsten. Na drie greensomes en zes singles was de man van het scorebord nog niet voor ons in actie gekomen: nul punten en een uitslag van 0-18. Wonderlijk hoe hard zo'n dreun toch wel aankomt.

Desalniettemin kwam de nederlaag niet geheel onverwacht. U hoeft alleen maar het hoofdstuk hieronder na te lezen. De komende twee partijen gaan we toch weer op zoek naar het mirakel van 2022. Kortom het zal de moeite lonen deze site te blijven volgen.

Omdat er van onze sportieve prestaties geen vrolijke plaatjes beschikbaar zijn, hieronder een afbeelding van onze captain, omhuld in goud. Deze wekelijkse onderscheiding wordt uitgereikt aan de potentiële kampioen van poule P11, dit naar het oordeel van een commissie van deskundigen....

 

OPFRISSING VAN HET GEHEUGEN: EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Het is 2019. Amelisweerd Heren senioren 2 -toen nog acterende onder de naam LIONS 3.0- verovert het kampioenschap in de derde klasse en de daarbij behorende promotie naar klasse twee. Daarmee stonden de Leeuwen wederom voor een forse uitdaging in hun toch al zo memorabele historie.

Vooruitlopend op deze uitdaging ging het management van het team direct aan de slag. Drastische verjonging werd het speerpunt van het beleid. Na heftige onderhandelingen met de leiding van het toenmalige derde team lukte het Rob Vermeulen aan onze selectie toe te voegen. Dankzij corona hadden we twee jaar de tijd om hem op te leiden tot een waardig lid van de LIONS 4.0 en inmiddels de LIONS 5.0. In de tussentijd was er nog een markante ontwikkeling: de jonge mannen van Amelisweerd Heren senioren 1 (versie 2019) trokken zich massaal terug, waarop Lion King het verzoek kreeg van de competitiecoördinator of hij bereid was met zijn team weer in de eerste klasse te gaan acteren. Een helse opgave, maar de Senior Lions zijn altijd bereid het clubbelang te dienen.

Op miraculeuze wijze wisten de Leeuwen zich in 2020 en 2021 in de eerste klasse te handhaven, daarbij enigszins geholpen door het Corona-virus dat ervoor zorgde dat er überhaupt geen competitie werd gespeeld. Toch werd de tijd nuttig besteed: Imbert organiseerde een heupwissel, Hans liet zijn hart resetten en de rest dronk af en toe een glaasje. Vlak voor de aanvang van de competitie nog opmerkelijk nieuws van de transfermarkt: via zijn zaakwaarnemer in Portugal wist Jilles op huurbasis een overgang naar Heren senioren 3 te regelen.

 

LEEUWEN EINDELIJK LOS

 

Vrijdag 8 april 2022 was het eindelijk zover: voor het echie weer de arena in !! Na een niet optimale voorbereiding -een week tevoren was ons trainingsweekend inclusief twee keer voorspelen letterlijk in de sneeuw gevallen- wachtte op de fraaie baan van de Rosendaelsche als eerste tegenstander de Goyer 1, in 2019 middels een verloren promotiewedstrijd net de hoofdklasse gemist en sindsdien op liefst vijf plaatsen verjongd en versterkt. Bij ons dus het langverwachte debuut van onze nieuwe nummer 12 Rob Vermeulen. Verder alleen maar oude (inmiddels weer 3 jaar erbij...) vertrouwde gezichten in het team, terwijl de tegenstanders blijkbaar over een onuitputtelijk reservoir van nieuwe jonge 50-plussers beschikken.

De lezer wordt dus verzocht onze resultaten te wegen tegen de achtergrond van deze informatie. In de greensome werd er gevochten als.....leeuwen. Imbert en Bart (playing handicap 8 vs 20) gaven zich pas over op de green van acht, Rob sr en Hans (16 vs 31) op zeven, maar het klapstuk werd het duo Rob jr en Everard (12 vs 21) dat dankzij een door de tegenstander gemiste 40 cm putt op de slothole wist te zegevieren. De lunchstand van 2-4 was derhalve een toch wel aangename positieve verrassing.

In de singles werden de verschillen met de Goyer zo hier en daar toch wel pijnlijk duidelijk: 2x verlies met 5&4 en 1x met zelfs 7&6 mag toch wel een oorwassing genoemd worden. Hiernaast echter ook positieve berichten uit het Rosendaelsche. Rob sr gaf zich pas op de 17-de gewonnen en Bart had op hole 16 riant uitzicht op de volle winst, maar moest op het eind toch genoegen nemen met een a.s. Hoogtepunt van de dag was echter onze debutant Rob Vermeulen. Met 4&2 wist hij van een heuse Regenboog te winnen, Maurits is zijn voornaam, overigens de enige Goyeriaan die er in 2019 ook bij was. Grote klasse van Rob, jammer dat de gemeente de Bilt niet direkt eeen open landauer ter beschikking had, anders was Rob daarin 's avonds zeker door de gemeente gereden.

 

Conclusie 13-5 verlies en het vreemde was dat het wel leek of wij daar redelijk tevreden over waren. In andere tijden zeker niet. Al met al een verrassend mooie dag. Jammer dat ons team als laatste aan tafel achter bleef. Was overigens heel gezellig en dankzij nog wat achtergelaten aangebroken flessen wijn werd het gemis van onze poulegenoten niet als echt hinderlijk ervaren. Volgende week weer naar het oosten, dan wacht op het Rijk van Nijmegen Anderstein 1 als tegenstander.

 

T.g.v. een technisch probleem leest U hieronder het verslag van 2019. Dit moet nog verwijderd worden. Het staat al wel op de juiste plaats in het archief. Onze excuses voor het ongemak.

 

 

VIJFDE TITEL IN NEGEN SEIZOENEN

RECORD: IN 22 DAGEN KAMPIOEN

OOK OOSTERHOUTSE WEET LIONS NIET TE TEMMEN

CHAMPAGNE VLOEIT WEER RIJKELIJK IN BRABANTSE GASTERIJ

SIMBA DANST SAMBA

NR 13 NEEMT RUIMZITTEND LION-JACKET IN ONTVANGST

ADELAARSKLASSEMENTEN 2009-2019 OOK GEPUBLICEERD

IN GUINNESS BOOK OF RECORDS?

Vrijdag 3 mei -exact 22 dagen na de start van de competitie- voerde de A27 dit keer onze helden naar Prinsenbeek, waar op de 3x3 holes baan van Albatross moest worden aangetreden tegen de Oosterhoutse, de enige nog overgebleven concurrent voor de titel in Poule P21. Alvorens te arriveren passeerden we een hengstenhouderij, de schuren van de gebroeders Houtepen (waar ligt de klemtoon?), bouwschuur de Klepperbekken en een aspergeboerderij. Zo maar een kleine sfeerschets van de entourage waarin de fraaie parklandbaan van Albatross ligt. Onze roem was ons al enigszins vooruit gesneld, want voordat we startten wilde de ontvangende captain heel graag foto's van ons allen maken. 

DE GREENSOMES

Het aantal fotografen gaf direct aan hoe in de Brabantse pers tegen deze wedstrijd werd aangekeken, voor ons een grote motivatie om als een speer uit de startblokken te schieten: de ene afslag een nog mooiere draw dan de andere. Zoals kenners onder u weten is deze slag de sleutel tot succes op Albatross. Onze resultaten waren er dan ook naar: Bart en Imbert boekten hun traditionele winst, hoewel zij er voor hun doen dit keer lang over deden met 1 up. Ook Jilles en Rob scoorden zoals gebruikelijk, maar 5&4 was toch wel heel heftig. De verrassing van de week zat echter in onze staart waar Everard en Hans op hole vier voor het eerst dit seizoen op voorsprong kwamen en die in de loop van de ronde keurig wisten uit te bouwen tot een 3&1 zege.

DE LUNCH

Met een 6-0 ruststand (vorig seizoen was dat wel eens anders...) werden de Brabantse broodjes naar binnen gewerkt in het clubhuis, waar de wanden inmiddels getooid waren met levensgrote billboards met onze portretten. Je moet het gezien hebben om het te geloven. Voor het kampioenschap waren nog drie puntjes nodig. Uit onze eigen rijke ervaring weten we echter dat zoiets niet altijd een sinecure blijkt te zijn. Reden te over om met volle focus de singles in te gaan en niet te denken aan de clean sheet van de voorgaande week. De druk van een mogelijk naderend kampioenschap is groter dan menigeen denkt. Evaring in dit soort  situaties is zeker een pré, maar toch kwamen er dit keer keer liefst drie Lions binnen met een nederlaag. Gelukkig hielden de drie anderen het hoofd wel koel: Imbert met 5&3, Jilles ook 5&3 en tenslotte Hans met 2 up, zijn achtste zege in twee seizoenen op rij !

FEEST

Winst dus met 12-6, ruim voldoende voor een ongeslagen kampioenschap in een zware Brabantse poule. Naast Albatross lijken volgende week ook onze sympatieke buren van de Lingewaelsche te gaan degraderen. Alleen een wonder kan hen nog redden. Neemt niet weg dat de LIONS 3.0 de champagne weer rijkelijk lieten vloeien, als beloning voor een fantastische prestatie. Dat die geleverd werd in de ultrakorte tijdspanne van slechts 22 dagen is een reden om dit gebeuren aan te melden voor een plek in het Guinness Book of Records. Volgend jaar kunt u ons aantreffen in de tweede klasse van het nationale seniorengolf. L'histoire se répète: laten we eindigen met een citaat uit het Senior Lions journaal van 2011: Niets te zoeken in de 2e klas?  WIJ GAAN OP ZOEK !!

"EINDSTAND"

Voor LIONS 3.0 is het speelseizoen al voorbij. Volgende week nog een gastheerschap. Onderstaande tussenstand kunt u echter voor ons wel als eindstand beschouwen.

Stand Poule P21

1
 Amelisweerd 2
P WP + 0 - PP+ PP-
4 8 4 0 0 57 15
 
2
 Prise d'Eau 3
P WP + 0 - PP+ PP-
3 4 2 0 1 33 21
 
3
 Oosterhoutse 2
P WP + 0 - PP+ PP-
3 3 1 1 1 23 31
 
4
 De Lingewaelsche 1
P WP + 0 - PP+ PP-
3 1 0 1 2 15 39
 
5
 Albatross 1
P WP + 0 - PP+ PP-
3 0 0 0 3 16 38

GROTE SIMBA-INTERVIEW

Het was een jarenlange traditie dat Lion King en later zijn zoon Simba na afloop van het seizoen hun visie gaven op de gebeurtenissen van het seizoen en een blik op de toekomst richtten. Uw verslagger doet momenteel alle mogelijke moeite om een afspraak met Simba te maken. Als dat lukt zal hij u zo spoedig mogelijk berichten.

Zaterdagmiddag, the day after. We treffen Simba, opvallend fris ogend na de vele inspanningen van gisteren. Zijn perschef verzoekt ons wel het interview kort te houden. We steken daarom direct van wal.

Simba van harte. Kwam uw eerste kampioenschap onverwacht?

De voorbereiding op het seizoen was niet makkelijk. Er moest toch weer een nieuw team gesmeed worden en we waren frequent en soms zelfs ook langdurig diverse spelers kwijt vanwege buitenlandse trainingsverplichtingen. Het team waaierde over de hele wereld uit: Australië, Zuid-Afrika en Dubai om maar eens een paar bestemmingen te noemen. We hadden dus niet zoveel gelegenheid om de vaste patronen in te slijpen. Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd alles op de juiste plaats neer te zetten. De koppeling in de greensomes was een groot succes en ook de volgorde in de singles viel veelal goed uit.

Kunt u uw licht nog eens laten schijnen over "de Kampioenen"?

Jazeker, graag zelfs. We konden dit jaar Bart ter Veer begroeten als vaste waarde. Allereerst natuurlijk van belang i.v.m. de zo noodzakelijke verjonging van het team. Bart maakte een geweldige ontwikkeling door: hij pikt dingen snel op. Vorig jaar had hij nog moeite naar zijn dubbelpartner te luisteren, dit jaar heb ik geen signalen meer uit die hoek vernomen. Hij heeft scorend vermogen en lijkt de potentie te hebben om op de zeer lange termijn door te groeien naar de functie van vice-Simba. De ene keer dat Bart werd opgeroepen als invaller bij het eerste team konden we op het allerlaatste moment een beroep doen op Henny Jenken. "Een team is zo sterk als de reservebank". Welnu dat werd met de inzet van Henny weer eens bewezen, hij kon naadloos de taken van Bart overnemen.

Ja, en dan Imbert Jebbink, onze Hooggeleerde in golftechniek, -tactiek en -regels. Wat hebben we hem vorig jaar gemist. Het feit dat hij dit jaar in de baan liep en niet ernaast gaf in velerlei opzicht veel rust. Na zijn restauratie van vorig jaar was hij dit seizoen zijn Matthijs van Nieuwkerk-achtige gage meer dan waard. Alles winnen is een topprestatie!  Als vaste nummer drie hadden we dit jaar Jilles Verspoor. Tegen zijn gewoonte dit jaar niet zo heel sterk gestart, hetgeen een gevolg leek van een dieetfout. Toen die eenmaal hersteld was, scoorde hij de rest van het seizoen als een tierelier. Ook zijn kennis van Breda en omgeving kwam ons soms van pas, soms ook niet...

Rob Boogaard speelde dit jaar ook weer zijn rol met verve. Je weet altijd wat je aan hem hebt: hij doet gewoon niet wat jij wil, maar gaat stevast zijn eigen weg: indien er verzameld moet worden gaat hij rechtstreeks, als hij moet winnen doet hij de zege cadeau en gebruikt tegen het advies van de eerder genoemde hooggeleerde toch de verkeerde clubs. Desalniettemin zeer bruikbaar als het erop aankomt, tastbaar ook in zijn tweede plek in het MVP-klassement. Over onze penningmeester Everard Boehmer zou ik een aparte bijlage kunnen vullen. Dankzij de behandelingen van zijn pro, zit hij al heel lang in de stijgende lijn, hetgeen duidelijk zichtbaar was in zijn resultaten. Het is intrigerend te bedenken waarheen die lijn in het universum uiteindelijk zal leiden. Buiten de baan zet Everard zich ruimhartig in om het fenomeen stropdas voor uitsterven te behoeden.

En uzelf, u maakt toch ook deel uit van het team?

Jazeker, maar gezien mijn aangeboren bescheidenheid praat ik niet graag over mijzelf. Het blijft een uitdaging om met de bescheiden middelen die we van de club krijgen een optimaal resultaat neer te zetten. Maar wat Ajax kan kunnen de LIONS 3.0 ook!! Inzet van allen, op het juiste moment pieken, veel oefenen en vooral als team functioneren. Soms werkt een glas, of soms zelfs een fles wijn beter dan een straftraining. Je moet zoiets aanvoelen. Heb het idee dat ten Hag dat aspect van het vak nog niet zo beheerst als ik. Kortom over de ontwikkeling van de teamgeest ben ik zeker tevreden. Daarenboven kan ik persoonlijk met een 100% score in de singles ook prestatief op een goed seizoen terug kijken.

Rest de vraag: 2020 2-de klasse, wat kunnen wij van u verwachten?

Natuurlijk zijn wij daar al ruim mee bezig. Regeren is.... u weet wel. Simba heeft al weer een fors aantal ideeen. Het is nu echter nog te vroeg om details te openbaren. In grote lijnen komt het erop neer dat we moeten blijven doorontwikkelen. We volgen de ontwikkelingen in de andere teams van Amelisweerd nauwgezet. Bovendien zou het zo maar kunnen zijn dat er bij de clubs om ons heen  -concurrerend of niet- veranderingen in gang gezet worden. Dankzij onze goede contacten kunnen we dat dagelijks monitoren. Kortom, middels een juiste aanpak biedt een plek in de tweede klasse ruim voldoende perspectief. Streven is om van LIONS 3.0 dezelfde groeibriljant te maken als in het nog niet zo verre verleden van de Senior Lions. Eén tipje van de sluier wil ik hier nog wel oplichten. Ons streven is uiteindelijk het landskampioenschap in een nieuw op te richten 66-plus NGF-competitie. Met uiteraard een plek als dispensatiespeler voor Bart.

Wederom heel veel dank voor dit interview Simba. Wat gaat u hierna doen?

Simpel, een middagdutje, heb ik na zo'n dag van gisteren wel nodig èn verdiend.

 

 

 

 

WAT DEED BOOG IN DE BEZEMKAST ?

BOEH PLUKT EERSTE VRUCHTEN VAN METTE

 

SPETTERENDE SINGLE-SHOW VAN LIONS 3.0

 

Aan vooravond koningsdag Kroonprins onder degradatiestreep

 

VOLGENDE WEEK GRAND FINAL OP ALBATROSS

 

DE LINGEWAELSCHE

Spelers van ons vijfde seniorenteam liggen er na hun 1-17 nederlaag van vorig jaar tegen deze tegenstander nu nog regelmatig wakker van. En ook dit jaar waren de bespelers van de Kroonprins nog ongeslagen. Reden genoeg voor de LIONS 3.0 om scherp aan de start te staan. Bart (vanaf nu als Young Bart door het leven) was weer terug uit het eerste en kon naadloos worden ingepast in de opstelling, zonder concessies aan onze ingeslepen spelpatronen. Kenners kunnen het resultaat van de greensomes wellicht dan ook al raden: Bart/Imbert 2-0, Jilles/Rob 2-0 en Everard/Hans 0-2, waarbij aangetekend dat de laatste twee héél dicht bij hun eerste puntje van het dubbelseizoen waren. Neemt niet weg dat bij lunch de inmiddels vertrouwde tussenstand van 4-2 op het scorebord prijkte.

DE SINGLE-STOOMWALS

Onze Vijfheerenlandense tegenstrevers zagen met deze stand nog volop kansen, zeker nadat onze eerste afslag in de single pardoes naast de Oosterhoutse fontein in het water belandde. Het moet zo'n beetje het laatste cadeautje voor de Lingewaelsche geweest zijn: Bart moest voor zijn 2&1 winst nog hard werken, maar Imbert, Jilles en Rob zaten wel weer heel vroeg aan de borrel. Jilles topscorer van de dag met 7&6, Imbert met 6&5 goede tweede en Rob 5&3 ook niet slecht. Hans -zoals afgesproken in de chicane van 14 voorbij Everard gevlogen- had het een stuk moeilijker. Pas bij 3 down na de tiende kwam toch weer het roofdier in de anders zo lieftallig ogende Simba naar boven om letterlijk met het bloed aan zijn tas op 17 met 2 up te eindigen. Als kers op onze 100%-score taart bracht ook Everard met 3&2 twee volle punten binnen, waardoor hij het golfleven plots weer helemaal ziet zitten.

BOVENAAN

Door de fraaie 16-2 zege weten de LIONS 3.0 hun toppositie in poule 21 te behouden, sterker nog te verstevigen. U zal het met een voorlopige onofficiele stand moeten doen, aangezien de NGF-site op het moment van dit schrijven nog niet bijgewerkt is. Maar u kunt ervan opaan dat onderstaand plaatje de werkelijkheid dicht benadert:

1. Amelisweerd         3 gesp.  6 punten

2. Oosterhoutse        2           3

3. Prise d'Eau           2           2

4. Lingewaelsche      2           1

5. Albatross             3           0

Voor Albatross is het doek al gevallen. Liefst twee teams moeten degraderen. Alleen Amelisweerd is nu reeds veilig. Aanstaande vrijdag de vierpuntenwedstrijd tegen de Oosterhoutse op de 9-holes baan van Albatross. Daar kunnen de LIONS 3.0 definitief afstand nemen van alle concurrenten. U kunt er bij zijn in Prinsenbeek, slechts een luttele 52 minuten rijden vanaf onze eigen baan.

PIKANT

Zoals u weet is uw scribent ook nog een verdienstelijk medewerker van de Privé. Na het geanimeerde diner mocht hij nog genieten van een spannend hoogtepunt voor BOOG. Na lang zoeken werd zijn koffer aangetroffen in de bezemkast. U weet wel zo'n kast waardoor Boris Becker wereldberoemd geworden is, niet omdat hij -zoals vele mannen- eruit kwam, maar om wat hij erin deed. Zeker de moeite om volgende week de nieuwe Privé te kopen met  daarin een groot artikel met als kop: WAT DEED BOOG (GEEN 17 MAAR 71) IN DE KOFFER IN DE BEZEMKAST?

 

 

GROOTS DEBUUT JENKEN IN LIONS 3.0

 

ALBATROSS NU VERDER ALS DODE MUS

 

Lions 3.0 vangen regelincident als team geweldig op

 

NIEUWE LEIDER MVP-KLASSEMENT

 

        

 

.

 

vogel vleugel wolk hemel dier zeevogel zeemeeuw meeuw bek vlucht natuurlijk wild dier gratis gewerveld albatros zeemeeuw charadriiformes Zilvermeeuw

 

 

PRELUDE

Onze anders zo soepele wedstrijdvoorbereiding werd tot op het laatste moment ernstig verstoord door krachten die buiten de directe invloedssfeer van Simba lagen. In een ander team was sprake van blessures en in competitietijd onverantwoorde reizen naar verre exotische bestemmingen met als ultiem gevolg dat we als LIONS 3.0 op de wedstrijddag zelf te elfder ure nog een invaller van zijn bed moesten plukken om met een volledig team te kunnen aantreden. Hulde voor Henny Jenken die deze zware rol met verve speelde. Iets na achten door een telefoontje in Driebergen gewekt, gepaste kleding voor het diner verzamelen, golfspullen ophalen op Amelisweerd en nog geen tweeeneenhalf uur later als debutant voor LIONS 3.0 afslaan op de mooie baan van Prise d'Eau in Tilburg. Chapeau !

 

DE WEDSTRIJD

Brengt ons automatisch bij de wedstrijd tegen onze Brabantse vrienden van Albatro$$, die de week tevoren nipt met 8-10 verloren hadden van de sterke Oosterhoutse. Hadden we het vorige week over de drives van Bart à la Boris Becker, dit keer mochten de golfliefhebbende toeschouwers genieten van de welhaast Federiaanse afslag van Henny. Zoveel gratie en lengte bij die afslag dat je het toekijkende team van de Grote Vogel direct al wat ineen zag krimpen. Het wekte dan ook geen verbazing dat de eerste greensome waarin Henny samenspeelde met ons aller Imbertje Bbink met 5&3 gewonnen werd. Ook Jilles -met nieuwe toverdriver- en Rob wisten twee punten binnen te brengen. Everard en Hans begonnen hun dubbel niet goed met 3 down na de vierde hole, maar nadien werd de come back ingezet: via 2 down, lonkte op zeven 1 down, met daarna zicht op meer. Net op dat cruciale moment gooide een regeldingetje fors roet in het eten met als gevolg verlies van de hole èn de match met 2&3. Bijna was er een GGZ-ambulance nodig op de baan om Simba te behandelen, maar dankzij de geweldige psychologische opvang door het hele team was dat gelukkig niet nodig. Lunchstand was immers uiteindelijk toch 4-2 in ons voordeel.

DE SINGLES

De zon scheen uitbundig, verkoelend briesje, fraaie baan, kwetterende vogeltjes en een sereen kabbelende Oude Leij, het riviertje waarnaar een der lussen van Prise d'Eau genoemd is. Kortom: Lets play golf! En hoe!! Voorin wisten Henny en Imbert hun partijen met een reguliere 4&2 te winnen. Rob zat toen al lang op het terras. Zijn tegenstrever leek in de handicart meer een serieuze bedreiging voor Max Verstappen dan voor ons aller BOOG. Na 7&6 winst voor Rob verdween de beste man letterlijk in het stof dat hijzelf op deed stuiven. Ook Jilles smaakte dit keer het genoegen van een overwinning met 5&3. De reeds eerder gememoreerde driver functioneerde zonder haperen. In de voorlaatste flight van de dag werd pas echt strijd geleverd: Everard moest zelfs tot het 18-de gaatje gaan, normaal voor hem goed voor een fors kapitaal, maar dit keer voor één wedstrijdpunt, een resultaat waar hij goed mee kon leven. Hans, die de eerste paar holes nog wat Etna-achtige energie moest beteugelen, wist uiteindelijk ook naar een positief resultaat te groeien en maakte het single-succes compleet met 3&1.

HET RESULTAAT

Het resultaat van de wedstrijd ziet u hieronder. Albatro$$ met 15-3 ten onder. In de andere partij deelden de Lingewaelsche en de Oosterhoutse de punten broederlijk: 9-9. Vooralsnog lijkt dat voor de LIONS 3.0 niet ongunstig. Zij zijn als enige nog zonder puntverlies. A.s vrijdag wordt op de Oosterhoutse aangetreden tegen de Lingewaelsche, een echte streekderby, een kraker. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

DE STAND

Stand Poule P21

 

1
 Amelisweerd 2
P WP + 0 - PP+ PP-
2 4 2 0 0 27 9
 
2
 Oosterhoutse 2
P WP + 0 - PP+ PP-
2 3 1 1 0 19 17
 
3
 De Lingewaelsche 1
P WP + 0 - PP+ PP-
1 1 0 1 0 9 9
 
4
 Albatross 1
P WP + 0 - PP+ PP-
2 0 0 0 2 11 25
 
5
 Prise d'Eau 3
P WP + 0 - PP+ PP-
1 0 0 0 1 6 12
 

 

 

LIONS 3.0 nu al in geschiedenisboeken Lingewaelsche

 

 

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding juichende leeuw

 

 

NA 378 DAGEN WEER AAN TOP RANGLIJST

 

Simba: "Dit geeft vertrouwen voor toekomst"

 

WAT ERAAN VOORAF GING

Terwijl de meeste lezers in de wintermaanden nauwelijks aan golf denken is het juist in die periode een drukte van belang op de kantoren van de LIONS 3.0: opstellen van trainingsschema's, organiseren van buitenlandse stages (voor iedere speler op maat !!), analyseren van de aanstaande tegenstanders en -nieuw dit jaar- de aanstelling van een teamdiëtiste. Daarenboven nog de winterse transferperiode. Het moet gezegd worden dat ons scoutingapparaat in samenspraak met de TD deze winter goede zaken heeft gedaan. Voor de spitspositie werd Bart ter Veer aangetrokken, bij tegenstanders berucht om zijn Boris-Becker-Boom-Boom-drives. In de greensomes zal Imbert Jebbink (u weet, de man van de magic chip ins) in een vrije rol om hem heen spelen. Middenin spelen Jilles Verspoor en Rob Boogaard, samen goed voor bijna duizend duels competitie-ervaring. Everard Boehmer komt dankzij een kleine tactische ingreep in zijn handicap dit jaar op vijf, een plek waar onze robuuste Briellenaar zich helemaal kan uitleven. En tenslotte onze kruimeldief Hans van der Zanden -veelvoudig MVP !!- die altijd garant staat voor het binnen brengen van de broodnodige punten.

 

DE EERSTE WEDSTRIJDDAG

Voor het eerst in de nu ruim 10-jarige geschiedenis zijn de LIONS 3.0 ingedeeld in een zuidelijke poule met de Lingewaelsche, Oosterhoutse, Prise d'Eau en Albatro$$. Inclusief voorspelen dus liefst acht keer de A27 op en neer. 12 April de eerste schermutselingen op de Kroonprins, de thuisbasis van de Lingewaelsche. Het bleek voor de bannelingen van the Dutch de eerste thuiswedstrijd op de nieuwe 18-holes baan te zijn, reden  voor een prominente plaats van de LIONS 3.0 in de geschiedschrijving van de gastheren. Entree in het clubhuis overweldigend. Nu al wordt het in de doorgaans zo nuchtere Viaanse volksmond het Aristoteles Onassis Gebouw genoemd. Maar bij golf zijn de baan, het weer en de tegenstander van groter belang. Welnu, de baan was waterig en de voorspelbaarheid van een rouletteballetje in het casino bleek groter te zijn dan het gedrag van een golfballetje op de tombola van de Kroonprinselijke greens. Het weer liet zich het beste omschrijven als ijzig koud, maar toch niet onaangenaam: noordooster, kracht drie, soms zonnig, maar ook regen, hagel en natte sneeuw. Tegenstander onze birdie circle collega's uit Tilburg. Uw verslaggever belooft dat hij nog nader onderzoek zal verrichten hoe deze brabanders hun club naar een waterinname hebben kunnen vernoemen, van bourgondiërs zou je anders verwachten.

 

DE STRIJD

Met in het verre achterhoofd nog de twee 0-6 debacles van vorig jaar, was het spannend of alle oefeningen van de winterperiode dit keer in de greensomes wel hun vruchten zouden afwerpen. Voorwaar, dat was het geval. Zowel Bart/Imbert als Jilles/Rob wisten met 2&1 te winnen, helaas was het bij Everard/Hans net omgekeerd 1&2. Kortom een vrij comfortabele 4-2 lunchstand.

In de singles werd de winnende lijn vloeiend doorgetrokken. Imbert had zichzelf voorgenomen zo kort mogelijk in deze "k..baan" (einde citaat) te moeten lopen en hield met liefst 8&6 woord. Ook Bart behield met 2&1 zijn 100% score voor de dag. Jilles had het tegen de oud-oostenrijkse skikampioen Heinz Strobl moeilijker en verloor met 2&4. Onze medische staf zal deze week overleggen met de diëtiste over een passende aanpassing van zijn voedingsschema, want we weten dat hij beter kan (golfen, eten en drinken). Rob boekte met 5&4 ook een klinkend resultaat, details van deze overwinning zijn uw verslaggever niet ter ore gekomen, dus het zal wel klinisch regulier gegaan zijn. Everard speelde met de nodige Delftse spijkers in het hoofd niet zijn beste golf en moest dat bekopen met een 3&5 nederlaag. Hans -als enige spelend tegen een Brabo met een lagere handicap dan hijzelf- gooide er na nog 1 down na hole 11 een heuse Jerommeke-act uit om na 16 met 3&1 winst snel naar het bier in het clubhuis te kunnen, zijn tegenstander verbaasd achter latend.

Alles bijeen optellend komt u als het goed is op 12-6 winst voor de LIONS 3.0 De andere wedstrijd tussen de Oosterhoutse en Albatro$$ werd door eerstgenoemde team met 10-8 gewonnen. Met als resultaat onderstaande stand:

Stand Poule P21

1
 Amelisweerd 2
P WP + 0 - PP+ PP-
1 2 1 0 0 12 6
 
2
 Oosterhoutse 2
P WP + 0 - PP+ PP-
1 2 1 0 0 10 8
 
3
 Albatross 1
P WP + 0 - PP+ PP-
1 0 0 0 1 8 10
 
4
 Prise d'Eau 3
P WP + 0 - PP+ PP-
1 0 0 0 1 6 12
 
5
 De Lingewaelsche 1
P WP + 0 - PP+ PP-
0 0 0 0 0 0 0
 
Plaats 1 promoveert automatisch naar de 2e klasse
Voorlaatste plaats degradeert automatisch naar de 4e klasse
Laatste plaats degradeert automatisch naar de 4e klasse
 
Bovenstaande spreekt voor zich. Als service voor uw agenda hierbij ook nog het resterende programma
vr 19 apr
Prise d'Eau
Albatross 1
0
Amelisweerd 2
0
vr 19 apr
Prise d'Eau
De Lingewaelsche 1
0
Oosterhoutse 2
0
vr 26 apr
Oosterhoutse
Amelisweerd 2
0
De Lingewaelsche 1
0
vr 26 apr
Oosterhoutse
Prise d'Eau 3
0
Albatross 1
0
vr 03 mei
Albatross
De Lingewaelsche 1
0
Prise d'Eau 3
0
vr 03 mei
Albatross
Oosterhoutse 2
0
Amelisweerd 2
0
vr 10 mei
Amelisweerd
Prise d'Eau 3
0
Oosterhoutse 2
0
vr 10 mei
Amelisweerd
Albatross 1
0
De Lingewaelsche 1
0
 
U ziet: een uiterst compact programma. Geen uitval door feest- of andere gedenkwaardige dagen. Kortom als u de LIONS 3.0 live in actie wil zien dan moet u er snel bij zijn !!