LIONS 2.0 LATEN KAMPIOEN TOCH SIDDEREN

VISITEKAART 2019 AFGEGEVEN

020 TWEE KEER KIND VAN DE REKENING

NIEUWE LEIDER ADELAARSKALENDER

Vrijdag 11 mei slotdag in Poule P27 op de Amsterdamse. Behoudens de gastheer alle teams nog betrokken bij promotie en/of degradatie. Zo ook de LIONS 2.0. Bij tenminste 14-4 winst vrijwel zeker kampioen, bij verlies tegen het ongeslagen Noordwijkse mogelijk nog degradatie. Kortom competitiegolf in optima forma. In tegenstelling tot gebruikelijk verliep de voorbereiding van de LIONS 2.0 niet rimpelloos. Door diverse omstandigheden moest er flink worden geimproviseerd in de opstelling, hetgeen achteraf gezien niet slecht uitpakte.

Greensomesyndroom slechts deels genezen

Zoals bekend verloren de LIONS 2.0 de afgelopen twee wedstrijden alle dubbels. Om in de buurt te komen van de vooraf gestelde doelen mocht dat deze keer dus zeker niet gebeuren! Ten gevolge van de al gememoreerde mutaties in de opstelling werd er gestart met een nieuw duo, bestaande uit onze taaiste Leeuw Imbert (met zijn 8 weken en 1 dag oude nieuwe heup) en onze jongste Leeuw Bart (spelend in zijn dinerkleding). De heren hadden moeten en kunnen winnen, maar ja, de laatste hole.... dus 1 down. Voor ons tweede duo zou uw verslaggever deze laatste zin kunnen knippen en plakken -wel zo simpel-, maar u begrijpt het al: ook 1 down. Rob en Hans deden het beter. Zij lieten na een 8, direct daarop een 2 noteren, een geestelijke klap die de tegenstanders niet meer te boven kwamen: 2 up. Conclusie duidelijk: na de greensomes 2-4 achter, om het gestelde doel van 14-4 te halen dus gewoon alle singles winnen.

De singles

Behoudens de spanning hing er nog veel meer in de lucht boven de Amsterdamse. Iedere twee minuten tenminste twee vliegtuigen. Ook geen prettig idee als je hoort dat er vorige week nog een hamer uit zo'n toestel op de baan was gevallen. Wat een oase van rust is ons eigen Amelisweerd dan toch. Goed, terug naar de wedstrijd en de stijgende spanning. Op één: Imbert Jebbink 4&2 winst. Op twee: Bart ter Veer 6&5 winst. LIONS 2.0 virtueel aan de leiding met 6-4. Nog maar acht puntjes. En toen? Waar het eerste deukje gevallen is, was niet duidelijk, maar op 3, 4 en 5 werd er maar één puntje (Jilles a.s.) binnen gehaald. Plots dus 7-9 achterstand. Gelukkig hebben de LIONS 2.0 dan nog hun eigen Simba achter de hand. Middels zijn 3&1 winst rolde er toch nog een eervolle 9-9 uit tegen de nieuwe kampioen. Gezien deze uitslag mogen we ons dus tenminste gelijkwaardig aan hen voelen.

Epiloogje

Na afloop toch wel wat dubbele sentimenten. Felicitaties vanwege het klassenbehoud. Anderzijds toch een wat zure nasmaak vanwege het gemiste kampioenschap. Hier en daar hebben we het toch zelf laten liggen. Desalniettemin restte bij de meesten na een zware maar mooie competitie toch wel een voldaan gevoel, getuige onderstaande plaatje:

 

(Even als aardigheidje er tussendoor een klein quizje. Zoek de tien verschillen. 

De redactie stelt voor de winnaar een witte Ikea-lantaarn beschikbaar. Oplossing te vinden onder het grote Simba-interview.)

 

 

De eindstand

Voor de volledigheid en de geschiedschrijving hierbij nog de eindstand. Naast het al genoemde kampioenschap voor de Noordwijkse valt direct op dat al onze Amsterdamse vrienden uit de klasse geduikeld zijn. De captain van de Amsterdamse mocht dan ook tijdens het diner traditioneel de Rode Lantaarn in ontvangst nemen.

POULE STAND - P27
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 Noordwijkse 4 4 7 3 1 0 49 23 gepromoveerd
2 Kennemer 5 4 6 3 0 1 41 31  
3 Amelisweerd 2 4 5 2 1 1 39 33  
4 Waterlandse 1 4 2 1 0 3 30 42 gedegradeerd
5 Amsterdamse 3 4 0 0 0 4 21 51 gedegradeerd

 

HET EERSTE GROTE SIMBA-INTERVIEW

In de afgelopen jaren had uw verslaggever een paar keer het genoegen om na afloop van het seizoen Lion King te bevragen over zijn diepere gedachten voor, tijdens en na de competitie. Dit jaat stapte hij kordaat af op Simba of hij bereid was deze traditie voort te zetten. Hij trof een vrolijke bereidwillige jonge Leeuwenkoning die alle tijd nam om openhartig te reageren op de vragen.

Simba, hoe was het om leiding te moeten geven aan zo'n nieuw Leeuwenvolk?

Gezien de verschillende achtergronden waaruit de diverse spelers kwamen was dat geen sinecure. De ene helft van het team had net vorig jaar promotie naar de hoofdklasse bereikt, liep nog met de manen in de wolken en moest weer met alle poten terug op aarde gezet worden, terwijl de andere helft juist twee degradaties voor de -inmiddels wat stompe- slachttanden had gehad. Het aureool van onoverwinnelijkheid moest bij hen hersteld worden. Daarnaast hadden we -door een veelheid aan niet stuurbare oorzaken- te maken met voor ons doen wat veel invallers.

Gezien die omstandigheden, is dan een derde plaats achter gerenommeerde topteams als de Noordwijkse en de Kennemer dan toch geen goede prestatie?

Enerzijds natuurlijk wel, maar we hadden op meer gehoopt. Op cruciale momenten zijn er echter toch wat foutjes gemaakt, die we onszelf moeten aanrekenen. Overigens zijn we het enige van de drie herenseniorentopteams van Amelisweerd dat niet gedegradeerd is, iets waar we dan toch wel trots op zijn.

In het kader van de foutjes die U noemt: we kunnen hier toch niet om de vraag heen, hoe is het falen in de greensomes te verklaren?

Ja, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ook de diverse deskundigen die we hebben geraadpleegd kunnen er geen éénduidige oorzaak voor aangeven. Wonderlijk dat individueel zulke goede golfers het in een greensome zo laten afweten. Ik ben niet zo van de statistieken en lijstjes maar ik wil de lezers onderstaande ranglijst niet onthouden. Het geeft aan hoe de eindstand in de poule geweest zou zijn als alleen de singles de uitslagen bepaald zouden hebben

Nr Team                                           P    WP    +    0    -    PP+    PP-    Opmerking

1.  Amelisweerd 2                             4     8      4    0    0    33      15     gepromoveerd

2.  Noordwijkse 4                             4      5     2     1    1    31      17

3.  Kennemer 5                                4      5     2     1    1    28      20

4.  Waterlandse 1                             4      2     1     0    3    16      32    gedegradeerd

5.  Amsterdamse 3                           4      0     0     0    4    12      36    gedegradeerd

Kijk, dit gegeven verklaart toch wel mijn gevoel dat we onszelf tekort hebben gedaan. Aan de andere kant weten we nu wel waar we de komende winter aan moeten werken.

Hoe ziet U in het geheel Uw rol daarin?

Als captain voel je je natuurlijk wel verantwoordelijk voor de prestaties van het team. Ik kreeg dit weekend nog een app-je van onze voorzitter, waarin hij aangaf dat het bestuur nog steeds het volle vertrouwen in mij heeft. Wat het journaille en de supporters roepen laat ons koud. Nogmaals we weten wat er beter moet, dus dat probleem is er in 2019 niet meer. Verder is het natuurlijk de vraag wat er de komende maanden op de transfermarkt gaat gebeuren. Er speelt nog niets, zelf heb ik nog niet getekend bij de Noordwijkse.

Traditionele slotvraag: wilt U nog iets kwijt aan onze lezers?

Ja zeker! Al met al hebben weer een mooie competitie achter de rug, op mooie banen en met prachtig weer. Verheugend dat het aantal toeschouwers bij uitwedstrijden op gemiddeld exact één is uitgekomen. Voor Hsen2 een fraai resultaat. Verder nog eens goed om te constateren wat een fraaie baan wij zelf toch hebben: niet het uitzicht op een stel DDR-flats zoals op de Kennemer, geen laag overvliegende boeings zoals op Amsterdam en ook geen zendmast zoals in de Noordwijkse duinen. Bij ons blijf ik genieten van het uitzicht op de Dom (ook al staat die in de steigers). Tenslotte wil ik al onze trouwe volgers bedanken voor hun steun dit jaar. We gaan er in 2019 een nog mooier jaar van maken. Maar eerst ga ik zelf even van mijn rust genieten. Saluti a tutti!!

(bron: AD, Toon van Driel)

OPLOSSING FOTOQUIZ AMSTERDAM-ZWOLLE

1. Parasol links boven ingeklapt, beneden open
2. Parasols hebben andere kleur
3. Fontein ontbreekt beneden
4. Golftassen idem
5. Paal rechts idem
6. Toen champagne, nu witte wijn
7. Toen uniforme kleding, nu zooitje
8. Bart heette toen nog Alexander
9. Op foto boven twee nieuwe heupen
10. Boven stuk jongere koppen, foto onder 2011

 

Tweede achtereenvolgende 0-6 achterstand nu niet weggepoetst

LIONS 2.0 AANGESCHOTEN WILD

Gewaarschuwde Kennemer verzilvert grote lunchvoorsprong wel

11 MEI REKENMACHINES MEE NAAR AMSTERDAMSE

Op de vanwege de heersende temperaturen op voorhand al historische 20-ste april mochten de LIONS 2.0 aantreden tegen de Kennemer op de prachtige baan van de Waterlandse. Voor de niet kenners onder de lezers: deze is gelegen in de cirkel Amsterdam-Zunderdorp-Holysloot-Ransdorp. Een prachtig stuk natuurgebied met een fraaie golfbaan, die zich dankzij het weer van zijn allerbeste zijde liet zien. Een tractatie voor de toch al zo verwende Leeuwen.

Poule P27 is inmiddels verworden tot een podium waar spanning de boventoon voert. Op de al gedegradeerde Amsterdamse na zijn alle teams nog betrokken bij promotie, degradatie of zelfs beide. Zo ook de Kennemer en het nog ongeslagen Amelisweerd. Trouwe lezers zullen zich herinneren hoe die status vorige week met een ultieme krachtsinspanning kon worden behouden. Reden voor een grondige evaluatie gedurende de afgelopen week. Dit keer moest er in de greensomes wel gescoord worden! Uiteindelijk werd besloten de samenstelling van de duo's te veranderen zodat de LIONS 2.0 in de volgende opstelling de polder introkken: Everard-Alexander, Jilles-Diederik en Rob-Hans. Iedere kenner ziet hier onmiddelijk winnende combinaties in. Het pakte echter totaal anders uit. En hoe !! Bij lunch hing er 3&4, 2&3 en 0&2 op het scorebord. Derhalve weer 0-6. We moeten vrezen dat Mr. Pieter binnenkort overwerkt zal zijn.

NIEUWE REMONTADA?

Elk nadeel heeft zijn voordeel zoals de man naar wie op de Waterlandse een heus bospad is genoemd ons heeft geleerd. Natuurlijk moesten de Leeuwen zich diep schamen, maar ze hebben inmiddels wat routine in dit soort situaties. Zou dat ook deze keer weer lukken? Konden er weer tenminste 10 punten uit de singles getoverd worden? De LIONS kwamen ver, maar niet ver genoeg. De teller bleef op 7 steken, Jilles scoorde het eerste punt, waarna Diederik, Alexander en Hans ieder de twee volle punten binnen brachten. Eindstand derhalve 11-7 in het voordeel van de Kennemer. In de andere wedstrijd in de poule wist de Noordwijkse de reeds gedegradeerde Amsterdamse met maar liefst 16-2 te verslaan. Een en ander heeft onderstaande stand tot gevolg:

POULE STAND - P27
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 Noordwijkse 4 3 6 3 0 0 40 14  
2 Kennemer 5 3 4 2 0 1 30 24  
3 Amelisweerd 2 3 4 2 0 1 30 24  
4 Waterlandse 1 3 2 1 0 2 23 31  
5 Amsterdamse 3 4 0 0 0 4 21 51
 

ONGEKEND SPANNENDE SLOTDAG IN AANTOCHT

Komende twee vrijdagen geen competitiewedstrijden i.v.m. resp. Koningsdag en 4 mei. De week daarna op 11 mei moet het op de Amsterdamse gebeuren. Op het programma Amelisweerd-Noordwijkse en Kennemer-Waterlandse. Weten de LIONS 2.0 zich alsnog op te werken naar plaats één? Wie vergezelt de Amsterdamse naar een klas lager? Goede kans dat het doelsaldo een rol gaat spelen en dat er in beide wedstrijden ook vanuit een ooghoek gekeken gaat worden hoe het bij die andere partij loopt. Voldoende reden om de elfde naar de Amsterdamse te trekken. Hun voorvaderen hebben de toeschouwers nooit teleurgesteld. LIONS 2.0 zullen ongetwijfeld ook weer voor golfspektakel zorgen.

 

TEAM LIONS 2.0 VECHT ZICH TERUG

ZINDERENDE HITTE OP IJSKOUDE NOORDWIJKSE

NOG VIER WEKEN SPANNING GEGARANDEERD

 

Vrijdag de dertiende mochten de LIONS 2.0 aantreden op de mooiste aller golfbanen van Nederland, de Noordwijkse. Tegenstander dit keer de Waterlandse senioren 1, de laatste jaren een zeer succesvol team. Gezien hun uitlatingen in de landelijke pers vooraf, waren de heren tot op het bot gemotiveerd. Reden voor de LIONS 2.0 om direct waakzaam van start te gaan. Kosten noch moeite waren bespaard, nummer 3 werd zelfs tijdig ingevlogen vanuit Portugal, na een noodzakelijke extra ingelaste trainingsstage.

De Greensomes

Voorlopig zal het een raadsel blijven wat er precies gebeurd is voor de lunch. Louter verliespartijen voor onze mannen. Binnen no-time een geweldig 0-6 pak slaag op de billen. Wij zo slecht? Tegenstander zo goed of gelukkig? Reeds vroeg in de middag arriveerde er een team van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op de baan, even later gevolgd door Mr. Pieter van Vollenhoven, die persoonlijk het rampterrein aan een minitieus onderzoek onderwierp. Naar verwachting  zal er over twee jaar een rapport uitkomen, waaruit zal blijken wat er mis is gegaan. 

De Lunch

Aan een afgelegen tafeltje in het clubhuis staken de Leeuwen de koppen bij elkaar. Er vielen harde woorden, doch de communis opinio was toch wel dat het anders moest. "Alle singles winnen en we zijn er". Om de druk van het moeten winnen wat van de ketel af te halen, werd besloten dat we één partij mochten verliezen. Toen we weer buiten waren bleek dat dankzij de koude zeewind de stoom letterlijk uit onze neuzen en monden kwam. KLAAR VOOR DE STRIJD.

De Singles

Balancerend op een koord boven de Grand Canyon, bungelend aan de laatste stroohalm boven het vuur, een beslissende penalty in de laatste seconde in een kolkend stadion: u kent die spanning wel. Niet alleen de eigen winst telt, maar ook die van je teamgenoten, HET TEAM. Verzaakt er niemand, gaat iedereen tot het gaatje? Spannende potten. Er waren Leeuwen die 2 down stonden, één zelfs 3 down. Dodelijk! Maar zij vochten terug, en hoe !! Geleidelijk aan gingen er steeds meer vingers in de lucht en langzaam druppelden de uitslagen binnen in het clubhuis: 2, 4, 6, 8, 10 wedstrijdpunten in de zak en tenslotte ook nog de laatste pot winnen: 12-6 winst. Reden voor een bescheiden feestje. Hulde voor de Waterlanders, zij droegen -weliswaar wat groggy- hun verlies als echte kerels.

De Stand

POULE STAND - P27
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 Noordwijkse 4 2 4 2 0 0 24 12  
2 Amelisweerd 2 2 4 2 0 0 23 13  
3 Waterlandse 1 3 2 1 0 2 23 31  
4 Kennemer 5 2 2 1 0 1 19 17  
5 Amsterdamse 3 3 0 0 0 3 19 35

Zoals u ziet zijn de LIONS 2.0 nu ongeslagen medekoploper. Ook qua doelsaldo is er nauwelijks verschil. Komende vrijdag op de Waterlandse Amelisweerd-Kennemer en Noordwijkse-Amsterdamse. Helaas voor dat laatste team is nu reeds duidelijk dat ze gedegradeerd zijn, maar wij weten zeker dat onze Amsterdamse vrienden aan hun sportieve verplichtingen zullen voldoen. Wie weet, ze kunnen zelfs vrijuit spelen... Koningsdag en 4 mei geen competitie voor de Leeuwen. Daarna lonkt al het competitieslot op 11 mei op de Amsterdamse met de wedstrijd Amelisweerd-Noordwijkse. Reserveer die dag reeds nu in uw agenda.

Het Diner

Uniek historisch moment in de vaderlandse golfgeschiedenis: ook in Noordwijk zijn de talenten van de jonge Simba niet onopgemerkt gebleven. Om te voorkomen dat hij volgens de strenge regels van poule P27 niet mocht speechen kreeg hij van zijn Noordwijkse collega het verzoek om namens hem alle gasten van de Noordwijkse te bedanken voor hun aanwezigheid etc., etc. Dankzij die eervolle uitnodiging was het Simba dus gegeven voor het eerst in zijn leven als Noordwijkse captain op te treden in het Carré van de Nederlandse golfbanen. Mooi was de zichtbare trots en ontroering van zijn teamgenoten tijdens zijn rake woorden.

 

Voor de liefhebbers: uitslag singles 13 april

 

SINGLES
Nr Speler Exact
HCP
Pl.
HCP
Uitslag Ptn Speler Exact
HCP
Pl.
HCP
Uitslag Ptn
1  
2  
3  
4  
5  
6  
SINGLES  SINGLES 
TOTAAL  TOTAAL 

 

ZON EN WIND IN EVENWICHT OP A'WEERD

LIONS 2.0 ook als gastheer ongeslagen

 

Na een week vol met regen, kou en hagel brak hij op vrijdag 6 april 2018 door: DE LENTE !!  Stralend was hij daar aan een blauwe hemel: DE ZON !!  Slechts een frisse bries voorkwam dat de eerste polo's en bermuda's van het seizoen op Amelisweerd te bewonderen waren. Met de baan in topconditie de ideale entourage voor een fraai gastheerschap van onze jonge Leeuwen. 

Op het programma twee krakers. Allereerst de onvervalste stadsderby Amsterdamse-Waterlandse. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren, dus het was direct al een strijd op leven en dood. Na de dubbels stond het bij de rust nog 3-3. Daarna kwam er een wel een erg duidelijke tekening in de wedstrijd. Singles met 10-2 voor de Waterlanders, waarna de Amsterdammers hun waterlanders vrijelijk lieten vloeien. Einduitslag derhalve 13-5. Een voor vriend en vijand zeer verrassend resultaat. Volgende week op de Noordwijkse Amelisweerd tegen Waterlandse, dus onze LIONS 2.0 zijn gewaarschuwd !

De tweede match betrof Kennemer-Noordwijkse, een natuurlijk historisch duel dat al sinds het prille begin van de vorige eeuw vele malen op niveau gespeeld is. Beide teams moeten zich op onze baan zeer thuis gevoeld hebben, vooral vanwege de heersende frisse bijna stormachtige wind. Dit keer waren de verschillen miniem. De singles eindigden zelfs in een spannende 6-6 uitslag, maar met lunch stond de Noordwijkse met 4-2 aan de leiding, net voldoende voor de 10-8 eindzege derhalve. 

Na twee weken dus wel al wat tekening in de stand. Noordwijkse fier ongeslagen en Amsterdamse na twee nederlagen toch in een wat benarde positie. Daar tussenin nu nog onopvallend Amelisweerd, voor de goede lezer ook nog ongeslagen. Dat belooft wat voor de komende weken! Zoals bekend doet deze site nooit aan prognoses, want er wordt overal in het land meegelezen. De huidige stand willen wij u natuurlijk niet onthouden:

POULE STAND - P27
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 Noordwijkse 4 2 4 2 0 0 24 12  
2 Amelisweerd 2 1 2 1 0 0 11 7  
3 Waterlandse 1 2 2 1 0 1 17 19  
4 Kennemer 5 1 0 0 0 1 8 10  
5 Amsterdamse 3 2 0 0 0 2 12 24
 
 
Komende vrijdag 13 april op de Noordwijkse: Amelisweerd 2 - Waterlandse 1. Komt dat zien !! Als gratis extra naast fantastisch golf een prachtige duinwandeling, met na afloop een heerlijke verse visschotel (voor de goede orde:dat laatste is niet gratis). Wij hopen u te zien.
 
 
 
 
OUVERTURE OP KENNEMER GOED VOOR TWEE PUNTEN

LIONS 2.0 gedeeld eerste met Noordwijkse

Een competitiestart brengt altijd extra spanning met zich mee. De sterkte van de tegenstander is ondanks alle scouting toch ongewis en onbekend is wie zich op het laatste moment nog versterkt heeft met een flitstransfer of juist afstand heeft moeten doen van een groot talent. Kortom in gepaste spanning togen de LIONS 2.0 op goede vrijdag richting Zandvoort om op de gerenommeerde baan van de Kennemer aan te treden tegen de Amsterdamse.

Twee dagen tevoren hadden we het voorspel niet laten vergallen door een ruim vijf uur durende regenbui en vrijwel alleen mogen genieten van de duinbaan. Kortom maximale voorbereiding en dan nu de dag van de waarheid in onderstaande opstelling:

U ziet : op één plaats is de beoogde samenstelling van het team gewijzigd: Alexander Artz was vandaag verhinderd en werd na uitvoerig overleg met de captain van Heren Senioren 4 vervangen door Jan Vrijhof, o.a. te herkennen aan beide armen op de rug.

Greensomes leveren 4-2 voorsprong op

Droog, vriendelijk zonnetje, grastapijtje op een zanderige ondergrond, wat wil een topgolfer nog meer? Dat we de toss verloren deerde ons niet, alleen zullen we nooit weten of het resultaat anders geweest zou zijn als de Amsterdamse captain een andere keuze had gemaakt. Neemt niet weg dat we de eerste dubbel verloren met 2&3. Gelukkig wisten Jilles en Jan -na vanaf de eerste tee beiden in de bossen te hebben afgeslagen- de eerste twee punten met 3&2 binnen te halen. Rob en Hans moesten heel diep gaan: hun halverwege fraai opgebouwde comfortabele voorsprong verdampte plots snel en op hole negen was het noodzakelijk om met flitsend spel alsnog met 1 up de winst veilig te stellen. Lunchstand derhalve 4-2.

Via singles naar 11-7 overwinning

Om het verslag wat meer te laten spreken en wat gezichten en lichamen bij de namen te kunnen plaatsen hieronder uit onze archieven een fotografie waar al onze zes tegenstanders op te vinden zijn


v.l.n.r. Harm Raymans, Pieter Kroon, John Ott, Gerard Jol, Ferd Vrijmoed, Geert Jan Bakker, Theo van Diem, Geert Janssen, Jelle Timmenga, Gert Kuit   

Als eersten startten in het duel der single-handicappers Everard en Jelle. Onze jongste Leeuw is momenteel nog wat op zoek naar zijn swing, desondanks werd het een felle strijd die tot en met de 18-de woedde. Daar bleef Everard helaas met 1 down achter. Uw verslaggever is ervan overtuigd dat zijn tijd dit seizoen zeker nog zal komen in de nog belangrijker wedstrijden. Jilles trof Geert Jan. Degelijk als altijd, zonder ook maar een spoortje zweet, speelde hij zich naar een reguliere 3&2 zege. Rob en Harm hadden er ook zin in. Voor de tweede keer deze dag moest Rob tot en met de laatste hole aan de bak om uiteindelijk op all square te blijven steken.

Diederik trof in Geert een aangename tegenstander. Gestaag kon hij zijn voorsprong uitbouwen om uiteindelijk met 5&3 te zegevieren. Jan trof in Gerard de gedroomde tegenstander. De beste man is welbespraakt maar dat brengt juist Jan niet uit zijn spel. Kortom alle ingrediënten voor een hete strijd, die ook pas op de 18-de beslist werd, helaas in het nadeel van Jan. Tenslotte Simba en Pieter. Als laatste gestart en als eerste binnen! Een huzarenstukje van onze captain, die zijn heftig spartelende tegenstander met liefst 8&7 wel heel snel op zijn rug had.

Goede basis voor rest van het seizoen

De eerste punten zijn binnen. In de andere poulewedstrijd won de Noordwijkse met 14-4 van de Waterlandse, zodat we voorlopig met deze kustbewoners de eerste plaats delen. Saillant detail is dat ook zij vorig jaar uit de tweede klasse zijn gedegradeerd en net zoals wij erop gebrand zijn het verloren terrein spoedig te heroveren. Alle ingrediënten voor een mooi seizoen. Volgende week zijn wij gastheer. Op het programma staat het droomaffiche Kennemer tegen de Noordwijkse (unieke kans om dicht bij huis naar zo'n topwedstrijd te kunnen komen kijken) en de derby Amsterdamse tegen Waterland, ook altijd garantie voor spektakel. Vrijdag 6 april vanaf 10.30 uur op Amelisweerd !

Tenslotte

Denk je op een keurige baan van een keurige club te spelen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn daar de kraaien niet opgevoed. Simba werd op hole twee al bestolen van zijn vier (!) krentenbollen en de bijbehorende plastic zak werd leeg op de green gedropt. Hoezo, hoe heurt het?

 

 

THE CIRCLE OF LIFE

Cultuurliefhebbers onder onze lezers kennen ongetwijfeld het verhaal van die andere Lion King: na zijn tragische dood herrezen in de persoon van Simba, zijn nog meer getalenteerde zoon. Zo ook de Senior Lions die vanaf heden door het leven zullen gaan als de LIONS 2.0. Wederom zullen we de vaderlandse golfcourses gaan bestormen. In tegenstelling tot onze leeftijd is er verder veel vernieuwd: er is een LIONS2.0-app, waar de meest saillante nieuwtjes van het team te lezen zullen zijn. Het is een besloten app, voor slechts 99,90 euro per seizoen kunt u zich echter wel abonneren. Ook de teamsamenstelling is verjongd, waarover later meer. Tenslotte is ons strijdlied aangepast aan de huidige tijd. Zoals bekend is Mitch Margo, zanger van the Tokens, eind 2017 helaas overleden. Hij was de vader van onze vorige lied The Lion Sleeps Tonight, waarmee wij tot grote hoogten gestuwd zijn. Voor 2018 en latere jaren hebben we gelukkig een nog waardiger opvolger gevonden:

 

 

LIONS 2.0 HET TEAM

 

Vijf dagen voor het begin van de competitie is het zover. Onze opstelling is zo hier en daar al uitgelekt, dus het heeft geen zin het grote nieuws langer achter te houden. Zie hieronder onze line-up-2018. Een krachtig jong gezelschap, bestaande uit vijf full-time golfers en één werkende. Elders op deze site (voor degenen die niet zo vertrouwd zijn met de computer: ga naar home en scroll naar beneden) vindt u nog een plaatje uit 2009, van ons toen al succesvolle team. Zoek het grote verschil en u begrijpt direct waarom u uw geld beter in ons kan stoppen dan in bitcoins.

 

Van links naar rechts: Rob Boogaard, Alexander Artz, Everard Boehmer, Hans van der Zanden, Diederik Hoekstra en Jilles Verspoor.

 

VOOR UW AGENDA

 

Wilt u weten welke dagen u de komende tijd vrij moet houden om weer te komen genieten en wilt u weten waar u dan moet zijn, raadpleeg dan onderstaand schema:

POULE WEDSTRIJDEN
Datum Gastclub Team 1 Team 2 Uitslag
vr 30 mrt Kennemer Noordwijkse 4 Waterlandse 1  
  Amsterdamse 3 Amelisweerd 2  
vr 6 apr Amelisweerd Waterlandse 1 Amsterdamse 3  
  Kennemer 5 Noordwijkse 4  
vr 13 apr Noordwijkse Amsterdamse 3 Kennemer 5  
  Amelisweerd 2 Waterlandse 1  
vr 20 apr Waterlandse Kennemer 5 Amelisweerd 2  
  Noordwijkse 4 Amsterdamse 3  
vr 11 mei Amsterdamse Amelisweerd 2 Noordwijkse 4  
  Waterlandse 1 Kennemer 5  

U ziet, locaties om van te watertanden. Unieke gelegenheid om ook zelf eens als toeschouwer rond te mogen lopen op onze nederlandse topbanen. En als u bij de ingang meldt dat u vriend bent van de Lions 2.0 mag u ook nog eens gratis naar binnen. Een kans die u niet mag missen. Zoals bekend stellen wij fysieke steun altijd zeer op prijs.

 

OPLOSSING FOTOQUIZ AMSTERDAM-ZWOLLE

1. Parasol links boven ingeklapt, rechts open
2. Parasols hebben andere kleur
3. Fontein ontbreekt beneden
4. Golftassen idem
5. Paal rechts idem
6. Toen champagne, nu witte wijn
7. Toen uniforme kleding, nu zooitje
8. Bart heette toen nog Alexander
9. Op foto boven twee nieuwe heupen
10. Boven stuk jongere koppen, foto onder 2011