Nieuws

 

HEEMSKERKSE PERFECTE AMUSE VOOR 2E KLASSE

 

SENIOR LIONS STOMEN DOOR

 

Promotiewedstrijd transformeert welhaast tot walk-over

 

Zwolle, 20 mei 2011

Exact 357 dagen na de heroische overwinning op Kralingen mochten de Senior Lions wederom aantreden in een promotiewedstrijd en wel tegen de geroutineerde en beresterke Heemskerkse 1. Nog geen twee jaar geleden streden we tegen het derde team van die vereniging om het kampioenschap in de vijfde klasse, nu stond er een plek in klasse twee op het spel. Plaats van handeling de Zwolse Golfclub, een zeer afwisselende baan net over de grens tussen Nederland en het Noorden. Voor dit speciale weekend was er een heus en gigantisch festivalterrein aangelegd (zie www.fusionofdance.nl , zeer aan te bevelen, maar vergeet vooral niet uw volumeknop fors terug te draaien), van waaruit het opzwepende ritme der bas-tonen voor een bijzondere sfeer tijdens de wedstrijd zorgde.

Het weer zoals altijd dit jaar groots. De tegenstander nerveus en bovendien gehandicapt door het ontbreken van twee sterren vanwege werk- en vakantieverplichtingen. Desalniettemin stond er nog steeds een selectie met gemiddeld meer dan één handicap-punt beter dan wij op de eerste tee. In de FBBB moest er direct kranig gestreden worden. We startten op tien, en als u de Zwolse wel eens gespeeld heeft weet u dat 10 en 11 twee zeer heftige holes zijn, waar niet alleen perfecte golftechniek vereist is, maar ook het brein optimaal moet functioneren. Kortom, de kaarten werden direct geschud en zeker niet in ons voordeel. Maar we vochten terug, langzaamaan gingen de vingers niet meer naar beneden, werd zo hier en daar a.s. aangegeven en op het laatst gingen de vingers zelfs omhoog, sterker nog bij iedereen!! 2&1, 3&2, resp. 2&1 kortom lunchstand 6-0 in het voordeel van uw Amelisweerd. Bij zo'n stand is het altijd zeer de moeite waard om tijdens het eten naar de lichaamstaal der beide teams te kijken, verplichte leerstof voor aankomend psychologen.

Kortom, in de singles hadden we nog 4 punten nodig. De ervaring leert dat dat meestal geen sinecure is en we startten na de verboden kroketten dan ook direct weer scherp. Rob verloor nog wel de eerste single, maar wat er daarna gebeurde tart iedere beschrijving. Met de overwinning in zicht gingen 13 en 4 ongegeneerd voor het eigen- i.p.v. het teambelang spelen. Plots dachten de heren alleen nog maar aan het MVP-klassement i.p.v. de promotie. Met een catenaccio-golf van het ergste soort gooiden ze de deur dicht om te verhinderen dat 3, 5 en 6 nog konden scoren. Imbert 5&4 en Jilles 4&3 konden als eersten een overwinningsdansje maken op de green van 15, waarna de overige partijen er niet meer toe deden en door ons gewonnen werden gegeven.

 

HET WONDER VAN ZWOLLE

Champagnekurken vlogen door de lucht, felicitaties van vriend (dit keer weer 50% meer supporters dan vorig jaar) en vijand, captain die zich geroutineerd weet te onttrekken aan vijver met fontijn, viaducten op de A28 vol met juigende Amelisweerd-leden en tenslotte een gepast Oost- Javaans diner ten huize van 4, tot na het middennachtelijk uur.

 

 

Terechte reden tot vreugd. In 2009 poulewinnaar 5e klas en automatische promotie, in 2010 poulewinnaar 4e klas en winst promotiewedstrijd, in 2011 proberen je te handhaven in derde klas, toch ook weer bovenaan en de tenslotte de Klapper van Zwolle, 14 wedstrijden ongeslagen. Niets te zoeken in de 2e klas?  WIJ GAAN OP ZOEK !!

 

Exclusief interview met Lion King

De dag na de dag der dagen trof www.seniorlions.nl Lion King op de golfbaan van Best. Wij grepen onze kans op een exclusief vraaggesprek.

Allereerst natuurlijk namens al onze lezers en volgers van harte. Hoe verklaart u het succes van uw mannen?

"Dank je. Het is natuurlijk geweldig dat we in zo'n tempo omhoog geschoten zijn. Voor buitenstaanders lijkt het allemaal zo gemakkelijk, maar wat de meesten niet zien en voor het gemak vergeten is dat wij er keihard voor trainen, allerlei genoegens laten staan en ons tot in detail voorbereiden. Succes komt niet vanzelf."

Drie jaar met zes man op elkaars lip zitten, levert dat geen spanningen op?

"Allereerst hebben we natuurlijk  -hoe zei Reitsma dat ook al weer in 1988?- een goed stel. Niet te grote ego's, altijd bereid voor het team te vechten. We dansen niet om de waarheid heen en dat kan in deze groep, waar het geestelijk incasseringsvermogen heel groot is. Bovendien geldt ook voor ons de uitspraak van mijn collega Alison Nicholas, captain van het Solheim Cup-team: winnen geeft vertrouwen en in golf draait het om vertrouwen. En heel vaak winnen levert heel veel vertrouwen op, welhaast een aureool van onoverwinnelijkheid. Hoogtepunt van dit seizoen was voor mij hoe we het gelijkspel tegen de Nieuwegeinse (ons enig puntverlies in drie jaar) positief hebben kunnen omzetten in een wake-up-call. De week daarna walsten we over een veel sterkere tegenstander heen."

En nu in 2012 de 2e klasse?

"Vandaag al met Peter Cantrell gesproken over de voorbereidingen. We zullen nog meer en beter moeten oefenen, ook stages op banen als de Noordwijkse en Kennemer. We zullen zeker kunnen putten uit de draaiboeken van dames 1, ons grote voorbeeld. Bij ons heet de hoofdklasse de eerste klasse, dus daar zitten we tegenaan. Overigens zullen wij ons bestuur vragen bij de NGF te pleiten voor de instelling van een hoofdklasse ook bij de senioren. Aankopen ter versterking zullen niet makkelijk zijn. In ons team houden we ons aan de Balkenende-norm en daar krijg je tegenwoordig geen topper meer voor."

Heeft u nog een laatste boodschap aan onze lezers?

"Ja, ik wilde op deze plaats mijn teamgenoten bedanken. Tijdens het afsluitend diner mocht ik onderstaand beeldje in ontvangst nemen, als dank voor mijn taak als teambuilder. Daarbij heb ik ieder teamlid afzonderlijk het idee gegeven dat de andere vier waarschijnlijk zouden verliezen, dus dat het van hem en mij moest komen. Zo maak je iedereen verantwoordelijk en wordt het één geheel. Verder was iedereen altijd bereid spontaan initiatief te nemen, de groep te volgen, opbouwende kritiek te geven en ter harte te nemen, met betere drivers, putters en swing te gaan spelen. Zelfs het roken van sigaren hebben we gestaakt. We hebben een enorme sprong voorwaarts gemaakt en zijn zeer benieuwd waar nu ons plafond zit."

 

 

                                                                          

                                             KARAKTER EN STRESSBESTENDIGHEID LIONS GEVEN DOORSLAG

 

SENIOR LIONS WEDEROM DE BESTEN

 

DE BATOUWE NEEMT VERLIES SPORTIEF

 

Nieuwegein/Houten, 6 mei 2011

Zoals bekend speelden de Heren Senioren 1 hun derde Wedstrijd van de Eeuw van dit jaar op de Nieuwegeinse. Baan, bunkers en weer waren fantastisch geprepareerd en er was vanwege de hitte op diverse plaatsen zelfs de mogelijkheid om tijdens het spelen een verfrissende douche te nemen. Kortom een geweldige ambiance voor het Entscheidungsspiel Amelisweerd - de Batouwe.

Beide ploegen maakten vanaf de eerste afslag een zeer gefocuste indruk. De Batouwe had zijn hogere handicappers thuis gelaten en trad aan met de volgende playing handicaps: 6-6-9-11-11-11. Uw scribent is benieuwd op welk niveau je op de zondag zo'n team tegenkomt. Zoals gezegd het ging in de FBBB hard tegen hard, iedereen moest tot en met de laatste hole tot het gaatje gaan. Rob/Imbert 1up, Jilles/Alexander A.S. en Diederik/Hans 1 down na een strijd op wereldniveau.

3-3 bij lunch dus, iets waar we niet zoveel routine in hebben. De vijandelijke captain daarentegen wel en hij husselde de startvolgorde voor de singles fors dooreen, hetgeen wij met de ons zo bekende stoicijnse glimlach voor kennisgeving aannamen. Rob morste in zijn single nog één puntje door all square te spelen tegen een jonge god van 56 jaar, maar daarna begonnen de mannen uit Tiel e.o. toch langzaam barstjes te vertonen, die weldra uitmondden in heuse barsten. De mannen hadden 's ochtends teveel gegeven en bezweken onder ons voortdurende rechte en verre spel. 4&3, 2&1, 1&0, 3&2 en 4&3 leverden uiteindelijk liefst 11 punten op uit de singles. Achteraf bezien hadden we de dubbels niet eens hoeven te spelen, een potentieel interessante tactische variant voor de toekomst. Einduitslag derhalve 14-4, ruim voldoende voor het Kampioenschap van poule P7 !!

VERHEUGENDE ONTWIKKELING TOESCHOUWERSAANTALLEN

De verrichtingen in de kampioenswedstrijd werden gevolgd door het dubbele aantal toeschouwers in vergelijking tot de promotiewedstrijd van 2010. Een gegeven waar we zeer trots op zijn, ook een bevestiging van het feit dat we op de goede weg zijn en dat ons spel zoveel kijkers verdient. Onder de toeschouwers ook de First Lady van Amelisweerd en de captaine van ons zo succesvolle hoofdklassedamesteam. Sommige Lions probeerden onmiddelijk haar met hun prestaties in de baan te imponeren, hetgeen vaak juist avenrechts werkte. Voor de rest echter geen wanklanken en een vol Nieuwegeins terras mocht genieten van ons uitbundig kampioensgebrul, temidden van onze supportersschare.

EINDSTAND P7

 

POULE STAND - P7
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 Amelisweerd 1 4 7 3 1 0 53 19 poulewinnaar
2 Rosendaelsche 2 4 5 2 1 1 37 35  
3 Nieuwegeinse 1 4 4 1 2 1 38 34  
4 De Batouwe 1 4 4 2 0 2 30 42  
5 Veluwse 2 4 0 0 0 4 22 50 gedegradeerd
Laatste plaats degradeert automatisch naar de 4e klasse
 

De Batouwe duikelt dus plots naar plaats vier, maar nog ruim voor de Veluwse dat het volgend jaar een klasse lager gaat proberen.

De poulewinnaar -WIJ DUS- speelt op vrijdag 20 mei op de baan van de Zwolse Golfclub een promotiewedstrijd tegen de winnaar van poule P11. Zojuist is bekend geworden dat dit de mannen van de Heemskerkse zijn, zie hieronder.

FOTO'S HEEMSKERKSE WEL VRIJGEGEVEN

Namen, leeftijden, handicaps en andere eigenaardigheden zijn inmiddels ook al bij ons bekend. Wij zullen u in de komende weken op de hoogte houden.

 

SPECIAAL AMELISWEERD-ARRANGEMENT BIJ DE LIBRIJE

Lion King heeft heden contact gehad met de heer Jonnie Boer, bekend restaurateur in Zwolle. Voor onze meereizende supporters heeft hij een niet te versmaden aanbieding in elkaar gezet. Twee overnachtingen in een suite, 2x ontbijt en 1x gastronomisch diner. Aankomst 19 mei. Tevens na de wedstrijd een meet and greet met de Senior Lions. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het Senior-Lions-Gastenboek.

 

 

 

 

KAMPIOENSWEDSTRIJD GEWOON OP NIEUWEGEINSE

Zojuist is het bericht binnen gekomen dat de kampioenswedstrijd van de Senior Lions tegen de Batouwe a.s vrijdag 6 mei gewoon op de baan van de Nieuwegeinse Golfclub gespeeld wordt. Aanvang 10.54 uur, de ontknoping wordt rond 17.00 uur verwacht.

Om de veiligheid van de kijkers enigszins te beschermen zullen gebieden waar toeschouwers het risico lopen van vier kanten tegelijk door een golfballetje getroffen te worden gemarkeerd worden met zwarte paaltjes. Iedereen wordt dringend geadviseerd buiten deze gebieden te blijven. Naar verwachting blijven er voldoende plaatsen in de baan over om volop te genieten van het spel van uw helden.

KOMT ALLEN !!

 

   AMELISWEERDS FEESTJE BIJ FLIPJE

 LION KING STRAALT MEER DAN KATE EN WILLIAM SAMEN

 

Zoelen, 29 april 2011

De NGF-competitie van dit jaar begint redelijk te vorderen en traditioneel worden eind april/begin mei de kerels van de mannen gescheiden. Welnu op het programma voor deze week de onvervalste kraker Amelisweerd - Rosendaelsche, zoals u kunt zien (indien u veel verder naar onderen scrolt), beiden neus aan neus in de achtervolging op koploper de Batouwe.

Er moest gewonnen worden en de ervaring leert dat onze leeuwen dan op hun sterkst zijn. Na het gelijkspel van de vorige week hadden de mannen elkaar eens diep in de ogen gekeken en deze week werd een zeer gedegen voorbereiding afgewerkt en -u begrijpt het al- met zelfs meer dan het gewenste resultaat.

Geen regen maar zon, geen bos maar onmetelijke vergezichten, broedende ooievaars, mega-greens met relatief te kleine holes (de gaatjes, dus niet de baan) en keurige tegenstanders, die in de baan toch snel tot beesten transformeerden. Kortom, er moest gevochten worden en dan kan het zoals zo vaak met onze Leeuwen heel snel gaan.

Gaat u er maar even voor zitten:

Boogaard/Jebbink                  3&1

Verspoor/Artz                        3&2

Hoekstra/v.d.Zanden              A.S.

Boogaard                             3&2

Jebbink                                A.S.

Verspoor                              2&1

Artz                                    7&5

Hoekstra                              5&4

van der Zanden                     4&3

Even optellen, ja dat klopt, u komt inderdaad uit op 16-2 in het voordeel van uw helden. Zwartdenkers zullen al weer spoedig suggereren dat de tegenstand wel heel matig was. Gelukkig kunnen we die gedachte snel ontkrachten, gezien het volgende. Blijft u nog even zitten.

 

ACE VOOR LION KING

Onze gedreven aanvoerder stond na zes holes 2 down. Aangekomen op 7 van de Perengaard denkt hij dan: "Er moet wat gebeuren!" Het betreft een par 3 met de mooie lengte van 150 meter, wind van links 3,5 Beaufort, vlag 12 meter van voren en 9 meter van rechts. Dus ijzer 6 met een lichte draw, zoals zo vaak op getraind (met dank aan PC). Bal volgt geplande route, rolt keurig richting hole, door de zon niet echt goed te volgen, maar de getrainde oren van Lion King menen de bal wel zacht tegen de vlag te horen komen. Correct als altijd informeert hij zijn tegenstander "dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat de bal in de hole ligt". Voor beide mannen werd het de langste 150 meter die ze ooit gelopen hebben en gezien de contekst kan u de uitkomst wel raden.

Genoeg over Lion King, alleen nog dit. Knap om na zo'n happening toch weer de concentratie op te pakken en de partij winnend uit te spelen, veel moeilijker dan het simpele slaan van een Hole-in-one...

 

NABIJE TOEKOMST

Gezien de stand is het duidelijk dat er a.s vrijdag 6 mei wederom een kraker op het programma staat, de clash tussen de Batouwe en Amelisweerd. Gelijk spelen is voldoende voor het kampioenschap, maar het zal duidelijk zijn dat we voor de winst gaan. De wedstrijd staat volgens het programma gepland op de Nieuwegeinse maar gezien de grote aantallen toeschouwers die verwacht worden is het de vraag of die baan dat aankan. De veiligheid van de kijkers zou in gevaar kunnen komen. Momenteel wordt er koortsachtig overleg gepleegd in de driehoek Gemeente Houten - NGF - Golfclub Nieuwegein om de bezien of e.e.a. verantwoord is, anders wordt er wellicht uitgeweken naar een grotere baan in de buurt, mogelijk zelfs Amelisweerd.

Voorlopig gaan we er echter van uit dat we volgende week gewoon op de Nieuwegeinse spelen. Komt u in grote getale kijken (op verzoek van de politie het liefst op de fiets) en neem voor de zekerheid uw bouwvakhelm mee. Speciaal voor deze gelegenheid geldt onze krokettenactie aanstaande vrijdag ook voor de bitterballen.

 

 

Poule - P7
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 Amelisweerd 1 3 5 2 1 0 39 15  
2 Nieuwegeinse 1 4 4 1 2 1 38 34  
3 De Batouwe 1 3 4 2 0 1 26 28  
4 Rosendaelsche 2 3 3 1 1 1 26 28  
5 Veluwse 2 3 0 0 0 3 15 39  
Laatste plaats degradeert automatisch naar de 4e klasse
 

 

 

REMISE TEGEN NIEUWEGEINSE

 

HISTORISCH RESULTAAT

IN KROONDOMEIN

 

HOOG SOEREN, 22 april 2011

Voor het eerst in hun 3-jarige geschiedenis hebben de Senior Lions een wedstrijdpunt gemorst. Op de prachtige baan van de Veluwse Golfclub werd aangetreden tegen de Heren van de Nieuwegeinse. Natuurlijk waren die mannen zwaar favoriet, maar meestal trekken onze stoere helden zich daarvan niets aan. Wat er dit keer misging is -ook na het nachtelijk bestuderen van de wedstrijdbeelden- nog niet geheel duidelijk. Het komend weekend worden de analyses echter voortgezet en de verwachting is gewettigd dat het toch een éénmalige uitglijder geweest moet zijn.

De omstandigheden waren, op een kleine file ter hoogte van Barneveld na, optimaal. Fantastisch weer, koninklijke baan in volmaakte rust, slechts af en toe verstoord door een schietend prinsje in de verte. Ons koningskoppel 2/13 wist ondanks deze zo passende ambiance helaas zijn dubbel niet te winnen. Mogelijk verzachtende omstandigheid wellicht de handicaps van de tegenstanders, te weten 5,4 en 7,8. Verspoor en Artz hielden zich daarentegen wel aan het wedstrijdplan en scoorden een fraaie 4&3 winst. Hoekstra en van der Zanden brulden ook luid na hun 3&1 winst.

Bij de lunch op het zonovergoten terras de stand derhalve 4-2 in ons voordeel. De singles verliepen volgens planning. Rob bood zijn taaie tegenstander taai verweer (een soort Sinterklaas-partij dus), maar moest toch op de 17-de zijn meerdere erkennen in de vijandelijke captain. Imbert daarentegen speelde als een vorst, liet zijn tegenstander geen enkele hoek zien, want alles ging kaarsrecht, en won overweldigend met 6&4.

Nu wordt het tijd om wat aandachtiger te lezen: omdat 4 en 3 zo snel klaar waren met hun dubbel, startten de mannen als 1e en 2e single, overigens wel met medenemen van de juiste opponenten. Drie startte op 1 en verloor op de laatste hole. Vier startte op 2, stond op de 18-de nog 1 up, maar zag op deze laatste hole de winst uit zijn vingers glippen.

Diederik (als 5 gewoon op 5) trof het niet met zijn tegenstander. De beste man had zich optimaal geprepareerd onder zonnebank en in de sauna en wist zodoende ruim met 4&2 te winnen. Tussenstand nu plots 7-9 in ons nadeel. Gelukking beschikken de Senior Lions dan toch nog over hun Lion King, en jawel hoor in de laatste flight wist hij middels een 2&1 winst de broodnodige 2 punten binnen te brengen om zo de eindstand op een zwaarbevochten 9-9 te brengen.

GROTE VERRASSING

De tweede wedstrijd die zich op de Veluwse afspeelde was die tussen de Rosendaelsche en de mannen van de Batouwe. Laatst genoemd team had al twee winstpartijen geboekt en zou na een overwinning wel erg goed op koers liggen voor het kampioenschap. Welnu: op het Loo hebben ze het horen donderen. Bij lunch 6-0 voor de Rosendaelsche en zes singles verder 15-3 !

Het blijft vooralsnog in poule P7 een open koers. Batouwe, Rosendaelsche en Amelisweerd neus aan neus. Kijkt u naar winst- en verliespunten en bestudeer het programma voor a.s. vrijdag. Op de Batouwe volgt dan de kraker Amelisweerd - Rosendaelsche, afslag 10.30 uur op de lussen Appels en Peren.

U kunt beter op 29 april vrij nemen om dit persoonlijk te komen zien en dan eventueel 30 april gewoon gaan werken !!

De stand:

Poule - P7
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 De Batouwe 1 3 4 2 0 1 26 28  
2 Rosendaelsche 2 2 3 1 1 0 24 12  
3 Amelisweerd 1 2 3 1 1 0 23 13  
4 Nieuwegeinse 1 3 2 0 2 1 25 29  
5 Veluwse 2 2 0 0 0 2 10 26  
Laatste plaats degradeert automatisch naar de 4e klasse

 

 

ROZE WOLK OVERWELDIGT VELUWSE

Rosendael 15 april 2011

Na eerst een week gastheerschap was het dan eindelijk zover: de jeugdige leeuwen mochten eindelijk de wei in c.q de hei op. Tegenstander Veluwse 2, een talentvol team dat de afgelopen 2 jaar twee keer ongeslagen kampioen geworden was. Voor diegenen die wat kort van memorie zijn, ook de Senior Lions leverden de afgelopen jaren dezelfde fabuleuze prestatie.

Bij voorbaat dus al een zinderende wedstrijd. Gelukkig konden wij terugvallen op een gedegen voorbereiding en geweldig wedstrijdplan: bij lunch voorstaan en na afloop ook, liefst met zo groot mogelijk verschil.

Om onze tegenstander te verrassen speelden we niet in het obligate wit met kaki-broek, maar in een zacht roze tenue, met daaronder een hardblauwe pantalon. De Veluwse mannen waren zichtbaar onder de indruk, maar desondanks moesten we vol aan de bak. Alle dubbels werden weliswaar gewonnen, maar we moesten allemaal wel doorvechten tot en met de achtste: 2&1, 2&1 en 3&1.  Met 6-0 lunchen is altijd heerlijk en zeker op de Rosendaelsche.

Zoals zo vaak betekende een ruime voorsprong bij het middagmaal nog niet dat er sprake was van een gelopen koers. Boog speelde een ronde met wisselende kansen maar ging uiteindelijk toch kopje onder op de waterloze baan. Jebb holde zijn tegenstander stelselmatig uit door maar recht en ver te blijven afslaan en voegde middels een fraaie 4&3 twee punten aan ons totaal toe. Vers had het heel moeilijk, 3 down bij de turn voorspelde weinig goeds, maar geïnspireerd door de gedachten aan zijn aanstaande pensioen wist hij toch op de achttiende de volle winst te pakken.

De drie overige partijen waren dus alleen nog maar van belang voor het doelsaldo. Welnu, Artz had het zeer moeilijk, trof het ook niet met een TvG-look-a-like als tegenstander. Na een heftige strijd stond onze held helaas met lege handen. Hoek had op papier de makkelijkste tegenstander: de man moest op tijd weg om naar een uitvoering van de Mattheus-passion te kunnen gaan. Haast is altijd een slechte metgezel in golf en ja hoor, ruim een half uur voor de 18e had Diederik met 3&2 gewonnen. Zand had op papier de sterkste tegenstander, (gelukkig oud-)speler van de Pan 1, met 50 jaar ervaring. En dan blijkt dat de golfsport de laatste jaren zich spectaculair ontwikkeld heeft en dat je van zo iemand "gewoon" met 6&4 kan winnen.

Kortom een fraaie 14-4 overwinning voor uw helden. Het spel komt langzaam op de rails. Gezien onderstaande stand lijkt op dit moment de Batouwe het wild waar op gejaagd moet worden. Eerst treffen we a.s. vrijdag op de Veluwse onze buren van de Nieuwegeinse als tegenstander, handicapmatig zwaar favoriet. Maar als er ergens in Nederland een goede plek is om een roedel wilde everzwijnen te verslaan dan is het wel op de Veluwse golfclub. Na het diner zal er naar verluid ook nog een drijfjacht plaatsvinden, waar waarschijnlijk ook een paar prinsjes aan zullen deelnemen. U hoort volgende week van ons meer.

De stand per heden:

Poule - P7
Nr Team P WP + 0 - PP+ PP- Opmerking
1 De Batouwe 1 2 4 2 0 0 23 13  
2 Amelisweerd 1 1 2 1 0 0 14 4  
3 Rosendaelsche 2 1 1 0 1 0 9 9  
4 Nieuwegeinse 1 2 1 0 1 1 16 20  
5 Veluwse 2 2 0 0 0 2 10 26  
 

 

BREAKING NEWS

SENIOR LIONS BOEKEN VOLLE WINST BIJ DEBUUT 3E KLASSE

Zojuist bereikt ons het bericht dat Amelisweerd Hsen1 hun eerste wedstrijd van dit seizoen tegen het geduchte Veluwse 2 met 14-4 hebben gewonnen !!

Zodra onze verslaggevers ter plaatse meer details melden kunt u dat op deze site lezen.

BLIJF DUS LEZEN.

 

PROGRAMMA VRIJDAG 15 APRIL

SENIOR LIONS TE BEWONDEREN OP OUDSTE BAAN VAN NEDERLAND

A.s. vrijdag treden uw Amelisweerd-leeuwen aan op de prachtige baan van de Rosendaelsche Golfclub, anno 1895. De oplettende lezer zal opmerken dat de Koninklijke uit den Haag toch uit 1893 dateert en de Pan uit 1894. Welnu, deze verenigingen spelen nu niet meer op het terrein waar zij ooit begonnen zijn en de Rosendaelsche wel. Kortom we starten deze competitie op heilige grond.

Tee 1 10.30 uur Batouwe 1 - Nieuwegein 1

         11.00 uur Amelisweerd - Veluwse 2

Het belooft een mooie dag te worden. Natuurlijk verwachten wij dit jaar weer net zoveel supporters als de afgelopen jaren. Voor (groot)ouders is deze wedstrijd mooi te combineren met een bezoek aan de Bedriegertjes, zeer aan te bevelen, zeker nu de schoolreisjestijd nog niet is aangebroken. Verdere tips: donderdag de Posbank, zaterdag het Openluchtmuseum, zaterdagavond Vitesse-Groningen en als klap op de vuurpijl zondag NEC-Ajax. Maak er een onvergetelijk weekend van en ook dit jaar geldt: de eerste zes toeschouwers mogen bij de lunch onze kroketten nuttigen.

 

 8 April 2011

GESLAAGDE LEEUWENPARTY OP AMELISWEERD

Vrijdag 8 april stond in het teken van de seizoensopening in Poule P7. De mannen uit Nieuwegein stonden 2 uur tevoren reeds te trappelen op de driving range, die van de Veluwse wilden graag van de damestees starten en plaatsen op de fairway, de Batouwe schuifelde zo hier en daar wat onopvallend voorbij en de eminenties van de Rosendaelsche werkten hun voorbereiding routinematig af.

De Senior Lions hadden er alles aan gedaan om de ambiance aan te passen aan hun natuurlijke habitat. De zon was Afrikaans warm, de savanne lag er perfect bij en de holes waren omgebouwd tot holen, zodat er lekker snel doorgespeeld kon worden. De lunch kon ook gewoon in de vrije natuur genuttigd worden.

Tussenstanden op dat moment: Veluwse-de Batouwe 2-4 en Nieuwegeinse-Rosendaelsche 3-3. Bij zo'n stand konden bloedige gevechten in de singles verwacht worden, ons leeuwenhart ging al sneller kloppen.

Voordat het zover was moest er echter nog een officiële plechtigheid plaatsvinden. De D.G. van onze sponsorcommissie was er na maandenlange onderhandelingen in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te contracteren. Hij wist het veelbelovende farmaceutische bedrijf ACE ervan te overtuigen dat een grotere naamsbekendheid in de wereld van het seniorengolf (uiteindelijk toch de grootste groep pillenslikkers in dit land) een must is om in deze moeilijke tijden te overleven. De heer R.Hofman, senior representative, was speciaal naar onze baan gekomen om de nieuwe tenues aan het team uit te reiken. Daarmee werd een lang gekoesterde wens van Lion King vervuld: alle competitieteams doen altijd verschikkelijk hun best om uniform gekleed de baan in te gaan, maar zodra het regent of de temperatuur daalt wordt het meestal een kleurloos allegaartje. Oordeelt u zelf: ook in barre omstandigheden lopen we er nu puik bij.

 

En dan terug naar de wedstrijd. De Veluwse en de Batouwe wisten hun lunchscore (2-4) in de singles keurig te verdubbelen met 4-8, hetgeen de einduitslag op 6-12 in het voordeel van de Jammakers bracht. Nieuwegein-Rosendaal was een stuk spannender. Tot de laatste flight leek het nog alle kanten uit te kunnen gaan. En terwijl iedereen vanaf het terras maar bleef turen naar de tee van de achttiende ("Waar blijven ze?") kwam het laatste paar plots aanwandelen vanaf hole twee. De laatste punten gingen naar de Rosendaelsche, met als eindresultaat een 9-9 uitslag.

Borrel en diner werden genoten in een perfecte sfeer, waarin de captain van de Nieuwegeinse slechts een keer de bocht uit vloog door te suggereren dat Amelisweerd eigenlijk een soort dependance van Nieuwegein is. Kortom de toon is direkt al gezet en we zien met vreugde uit naar de komende weken.

3 April 2011

Deze week start de competitie, ook in Poule P7 der NGF. 

A.s. vrijdag 8 april zijn de mannen van de Rosendaelsche 2, de Batouwe 1, Nieuwegein 1 en de Veluwse 2 te gast op onze baan. Greenkeepers zijn al weken in touw om de baan voor deze illustere gasten in topconditie te brengen, daarbij geholpen door perioden met zon en af en toe een bui. Vele bomen zijn gekapt en het moet voor de mannen dan ook een genoegen zijn om hier te mogen spelen. Ook de vermaarde catering is reeds druk om alles tijdig piekfijn in orde te hebben en heeft voor de zekerheid wat extra alcoholica ingeslagen.

Afgelopen vrijdag hebben de Senior Lions hun voorbereiding op het seizoen afgesloten met een milde training onder leiding van coach Peter Cantrell. Er werden zo hier en daar nog wat puntjes op de i gezet. De basis was al eerder gelegd in diverse buitenlandse trainingsstages en een besloten oefensessie in Luxemburg en Nijmegen.

Vrijdag zal ook de nieuwe hoofdsponsor bekend gemaakt worden tijdens een korte perspresentatie in aansluiting op de lunch. Hierbij zal ook de nieuwe kledinglijn van het team getoond worden door het meest afgetrainde teamlid. Belangstellenden zijn van harte welkom.